Οφέλη του Pilates

Τα σωματικά και πνευματικά οφέλη από τη μέθοδο άσκησης Pilates είναι αδιαμφισβήτητα πολλά. Ποια είναι τα σημαντικά πλεονεκτήματα που κερδίζουμε και τι αποτελέσματα μπορούμε να περιμένουμε από το Pilates;

Ένα καλά σχεδιασμένο πρόγραμμα Pilates που ακολουθείται συστηματικά για επαρκές χρονικό διάστημα, μπορεί μεταξύ άλλων να επιφέρει τα εξής αποτελέσματα:

Σωστή στάση και ενδυνάμωση των μυών του κορμού

Εάν έχετε θέματα με τη μέση σας ή την σπονδυλική σας στήλη (σκολίωση, λόρδωση ή κύφωση), τότε το Pilates είναι σίγουρο πως θα σας βοηθήσει. H μέθοδος Pilates επικεντρώνεται στη συμμετρική στάση του σώματος, στη σταθεροποίηση της σπονδυλικής στήλης, της λεκάνης και της ωμοπλάτης. Σύντομα θα παρατηρήσετε ότι οι ασκήσεις έχουν σαν αποτέλεσμα την επιμήκυνση της σπονδυλικής σας στήλης.

Βελτίωση της αναπνοής και της κυκλοφορίας του αίματος

Η αναπνοή είναι η πρώτη και η τελευταία λειτουργία του ανθρώπου. Το Pilates σας μαθαίνει να ελέγχετε την αναπνοή σας ώστε να αναπνέετε σωστά, και άρα το αίμα και ο εγκέφαλός σας να οξυγονώνονται σωστά. Αυτό θα σας δώσει μία πρωτόγνωρη αίσθηση αναζωογόνησης.

Αύξηση της κοιλιακής δύναμης

Το Pilates δίνει τεράστια έμφαση στην ενδυνάμωση του «κέντρου» του σώματος, αυτό που ο Πιλάτες ονόμασε «powerhouse» και αναφέρεται σε μύες που βρίσκονται μέσα ή γύρω από τους κοιλιακούς μυς σας και την πλάτη. Μέσα από την ενεργοποίηση του κέντρου, θα αποκτήσετε μεγαλύτερη σταθερότητα, δύναμη και ακρίβεια στις κινήσεις σας.

ΠΡΟΒΕΒΛΗΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Υγιείς αρθρώσεις

Με το Pilates επιτυγχάνετε τη συνολική προετοιμασία ολόκληρου του σώματος σας και όχι μόνο μερικών από τους μυς σας. Έτσι το σώμα σας γίνεται πιο εύπλαστο, αποκτάτε καλύτερη κινητικότητα των αρθρώσεών σας και με αυτό τον τρόπο θωρακίζετε το σώμα σας από μελλοντικούς τραυματισμούς.

Ομοιόμορφη μυϊκή ανάπτυξη σε όλο το σώμα

Οι περισσότερες από τις συμβατικές ασκήσεις δημιουργούν ογκώδεις μύες, βασιζόμενες στις πολλές επαναλήψεις. Το Pilates όμως επικεντρώνεται στις πολλές εναλλαγές ασκήσεων και όχι στις επαναλήψεις, με αποτέλεσμα να μπορείτε να δυναμώσετε το σώμα σας ομοιόμορφα και χωρίς υπερβολές στον όγκο.

Βελτίωση ευλυγισίας και ισορροπίας

Tο Pilates αυξάνει την δύναμη των σταθεροποιητικών μυών σας. Δίνει έμφαση στη ρευστή και αρμονική κίνηση του σώματος και επομένως μπορεί να σας χαρίσει καλύτερη ευκινησία. Πολλοί μάλιστα υποστηρίζουν ότι μέσω του Pilates έχουν βελτιώσει την ισορροπία τους.

Πλήρης συντονισμός μυαλού, σώματος και πνεύματος για καλύτερη ζωή

Το Pilates δεν είναι μόνο μια απλή προπόνηση που αυξάνει τη δύναμη ή τους μυς σας, αλλά ταυτόχρονα δραστηριοποιεί το μυαλό σας και η φιλοσοφία του βρίσκει άμεση εφαρμογή στη βελτίωση της καθημερινότητάς σας, ώστε να νιώθετε δραστήριοι και ενεργητικοί σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι ακριβείς και αρμονικές κινήσεις που αποτελούν βασικό συστατικό του Pilates, όχι μόνο βοηθούν στην τόνωση του σώματός σας, αλλά βελτιώνουν επίσης τη ψυχική σας διάθεση. Έτσι, το Pilates είναι και ένα ισχυρό αντίδοτο για τη μείωση του άγχους και της κατάθλιψης.

Τα σχόλιά σας
ΠΡΟΒΕΒΛΗΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ; Μάθετε περισσότερα για μαθήματα πιλάτες στο σπίτι σας!

ΜΑΘΗΜΑΤΑ PILATES